ODLAZAK S HRT-A

Hloverka Novak Srzić želi u prijevremenu mirovinu

06.12.2014 u 15:23

Bionic
Reading

Hloverka Novak Srzić, novinarka HRT-a, doznajemo s Prisavlja, izrazila je želju za prijevremenim odlaskom u mirovinu. Do 60. godine života, kada bi po sili zakona trebala poći u mirovinu, čime bi stekla i pravo na njezin pun iznos, nedostaje joj još dvije godine

'Nisam sigurna da je to informacija od javnog interesa i to je jedini odgovor koji ćete dobiti od mene', kratko nam je poručila Novak Srzić. Na našu opasku da je ona ipak poznata javna osoba, medijska zvijezda, dodala je 'zvijezda sam u ponoćnom terminu'.

Iz prisavskih Odnosa s javnošću navode kako 'Ljudski potencijali HRT-a u ovom trenutku nisu zaprimili zahtjev gospođe Hloverke Novak Srzić za odlaskom u prijevremenu mirovinu, odnosno njezin zahtjev za prestankom radnog odnosa kod poslodavca'.

Neslužbeno pak doznajemo da se Novak Srzić kod poslodavca raspitivala o uvjetima za prijevremeno umirovljenje.

Novak Srzić dugogodišnja je novinarka, urednica na HRT-u, a njezino ime se unatrag nekoliko godina vezivalo uz aferu Core media koja je imala nekoliko krakova. U jednom je Siniša Svilan, bivši urednik na Novoj TV, proglašen krivim za primanje 67.500 eura mita, a Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno ga je osudio na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, koju je mogao zamijeniti radom za opće dobro.

U drugom kraku trenutno je u tijeku sudski proces u kojem se Vladimiru Šelebaju, njegovoj bivšoj supruzi Dijani Čuljak i ostalima sudi za izvlačenje milijunskih iznosa iz produkcijskih tvrtki Core media i Media spot. Ukupnu ilegalnu zaradu u tom slučaju tužiteljstvo procjenjuje na 24 milijuna kuna.

Hloverkina prijateljica Dijana Čuljak napustila je HRT u sjeni prozivki za sukob interesa, a sama Novak Srzić pojavila se prije dvadesetak dana ponovno na klupi za svjedoke te je kazala da 'nikada nije primala novac za suradnju na projektima koje je njihova tvrtka Core media prikazivala na konkurentskoj Novoj TV' i da je suradnja bila na 'prijateljskoj bazi'.