MATIĆ O PROSVJEDU BRANITELJA

'Moj odvjetnik je istina, ali ona je spora'

28.11.2014 u 13:21

Bionic
Reading

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić iz Osijeka je u petak pozvao branitelje koji prosvjeduju pred zgradom njegova ministarstva da razgovorom, a ne prosvjedom pokušaju riješiti probleme, istaknuvši kako je istina njegov najbolji odvjetnik

'Što se tiče mene i rada Ministarstva imam najboljeg odvjetnika, a to je istina koja ima jednu manu, a to je da je spora i da teško dolazi do javnosti, ali će doći', izjavio je Matić novinarima nakon sastanka s osječkim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem, odgovarajući na upit koliko je bliže rasplet situacije oko braniteljskog prosvjeda.

Istaknuo je kako on razgovara argumentima, činjenicama, istinom i otvorenošću, ali da ima onih koji se služe lažima, neistinama te pokušajima manipulacije ratnim stradalnicima.

Ocijenio je da ni nakon mjesec dana prosvjednici nisu artikulirali svoje zahtjeve, zbog čega mu je žao, pozvavši branitelje iz šatora u zagrebačkoj Savskoj ulici da više ne prosvjeduju, već svoje probleme pokušaju riješiti razgovorom.

Matić je niječno odgovorio na novinarski upit je li točno da Vlada u tajnosti priprema izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, rekavši kako će se sve raditi 'javno i transparentno' te da 'nitko ne drži figu u džepu'.

'Ako smo resorni ministar, ja kao ministar branitelja i na kraju predsjednik Vlade rekli da nema smanjivanja prava, onda još jedino moramo sačekati Boga pa će, kad dođe, i on vjerovatno ponoviti isto', poručio je ministar.