STOP GOVORU MRŽNJE

Pupovac: Zalažem se za susret Milanovića i Vučića

27.11.2014 u 10:47

Bionic
Reading

Milorad Pupovac, potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke, gostujući u emisiji Novi dan na TV N1, rekao je da bi se na dnevnom redu Europske unije trebalo naći pitanje regionalne nestabilnosti. 'Srbija mora biti glasnija kad je riječ o Šešelju. No EU rezolucija ne govori o obnovi povjerenja i o tome kako je potrebno zaustaviti govor mržnje, na svim stranama, ali i na hrvatskoj strani', upozorio je Pupovac

U emisiji je gostovao i hrvatski europarlamentarac Andrej Plenković koji je ustvrdio da EU rezolucija nije bilateralni dokument, već 'se treba doživjeti kao pitanje kršenja vladavine prava i prizivanja ideologije velike Srbije. To je pitanje vrijednosti za EU parlament'.

Bez obzira na današnju odluku EU parlamenta, Pupovac je čvrstog mišljenja kako se u EU parlamentu trebamo baviti suradnjom, a ne obračunavanjem. 'U Hrvatskoj se preko godinu dana vodi antićirilična kampanja, no oko toga se EU parlament nije oglasio.'

Pupovac i Plenković složili su se da nema adekvatne reakcije službene Srbije i da treba poslati upozorenje Haškom sudu. 'Ova odluka podriva autoritet samog suda', istaknuo je Plenković.

Pupovac ocjenjuje da je 'loša poruka da nije bilo susreta hrvatskog i srpskog premijera'. Dodao je kako se i on osobno zalaže da se taj susret dogodi.

Pupovac ne vidi problem samo u Šešelju, već i u trendovima koji se događaju u Hrvatskoj već dvije godine. 'Imamo povratak u 90-e i kampanju koja se vidi u vukovarskoj koloni, na ulici u Zagrebu i po medijima', objasnio je Pupovac. Dodao je kako je 'taj pokret ozbiljna prijetnja ostvarivanjima ustavnih prava. Trebamo se posvetiti sutrašnjici'.

'Hrvatska se ne može baviti šešeljevštinom, nego se treba baviti ekonomijom, svojim potrebama i mjestom u regiji - trebamo se baviti sobom. S jedne strane služimo drugima, a s druge se hranimo sami sobom, to se treba promijeniti', istaknuo je Pupovac u razgovoru s Tihomirom Ladišićem.

Emisiju Novi dan možete pogledati ovdje