RASPISAN NATJEČAJ

HRT traži četiri urednika

26.11.2014 u 14:14

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavila je u utorak na svojim stranicama natječaje za radna mjesta glavnog urednika HTV-a 1, HTV-a 2, Radija Osijek, Novih medija te za rukovoditelja Informativnog medijskog servisa (IMS), zatim radne jedinice u tehnologiji te za projektnog inženjera

Prema natječaju koji traje do 4. prosinca, za glavnog urednika na HRT-u (HTV 1, HTV 2, Radio Osijek, Novi mediji) na mandat od pet godina, kandidati, između ostalog, moraju imati najmanje pet godina radnog iskustva na uredničkim poslovima i znanje jednoga svjetskog jezika. Također, među uvjetima prijave traži se poznavanje tehnologije proizvodnje, pružanja i prijenosa audio i audiovizualnih medijskih usluga, multimedijskih sadržaja i usluga elektroničkih publikacija.

Na radno mjesto rukovoditelja radne jedinice Informativni medijski servis na mandat od pet godina traži se jedan izvršitelj, a uvjet za prijavu je najmanje deset godina radnog iskustva u području proizvodnje radijskih, televizijskih ili informativnih sadržaja za nove medije, aktivno znanje svjetskog jezika i znanje uporabe informatičkih sustava.

Kao misija tog radnog mjesta ističe se da "u jedinstvenoj multimedijskoj organizaciji prikuplja informacije i vijesti, pruža uslugu informativne agencije HRT-a te proizvodi informativne sadržaje za sve medije i sve platforme prema zahtjevima glavnih urednika programskih kanala, portala i usluga".

Natječaji su uslijedili nakon što je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman 14. studenoga odobrio prijedlog ravnatelja programa Saše Runjića da se s mjesta glavnih urednika kanala HRT1, HRT2 i Novi mediji razriješe Gordana Mrđen, Maja Tokić i Tamara Vudrag.

Za v.d. glavnog urednika kanala HRT1 tada je imenovan Đelo Hadžiselimović, kanala HRT2 Daria Marjanović, a za v.d. glavnog urednika Novih medija imenovan je Igor Duić. Oni će funkciju obavljati sve do izbora novih urednika na javnom natječaju.

Još ranije, krajem listopada, smijenjen je dosadašnji v.d. rukovoditelja HRT-ova Informativno-medijskog servisa (IMS) Tomislav Špoljar koji je na toj funkciji proveo nepunih godinu dana, a privremeno ga je zamijenio ravnatelj programa HRT-a Saša Runjić.

Na radno mjesto rukovoditelja radne jedinice u tehnologiji na mandat od pet godina traži se jedan izvršitelj, a uvjeti koje kandidati trebaju ispunjavati su, između ostalog, najmanje osam godina radnog iskustva u području radijske, televizijske, informacijske ili elektroenergetske tehnologije, aktivno znanje engleskog jezika i napredno znanje uporabe informatičkih sustava.

Kao misija tog radnog mjesta ističe se to da "razvija, implementira, održava i pruža usluge informatičke i komunikacijske tehnološke infrastrukture i aplikacija potrebnih za odvijanje poslovnih procesa".

Na radno mjesto projektnog inženjera za upravljanje poslovnim objektima traže se dva izvršitelja na određeno vrijeme od godine dana. Kao uvjeti za prijeve traži se deset godina radnog iskustva, znanje engleskog jezika, znanje rada na PC-u/aplikacije za rad (Word, Excel) te članstvo u Komori arhitekata i inženjera u graditeljstvu. Probni rad je na šest mjeseci.

Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se u roku osam dana od objave natječaja na adresu: Hrvatska radiotelevizija, RJ ljudski potencijali HRT-a, Zagreb, Prisavlje 3, s naznakom "za natječaj– navesti naziv radnog mjesta iz natječaja".