SPORTSKA POLITIKA

Mornar nemoćan, Jovanović bi 'resetirao' Šukerov Savez

25.11.2014 u 12:16

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i dalje tvrdi da 'ne može poduzeti ništa u slučaju Hrvatskog nogometnog saveza' pa poziva na razum, dok njegov prethodnik Željko Jovanović poziva na 'resetiranje HNS-a'

U izjavi novinarima u Hrvatskom saboru, ministar Mornar je konstatirao da je nogomet očito u problemima, ali da te probleme nije jednostavno riješiti.

'U tom pogledu Ministarstvo može jako malo učiniti. Naravno, možemo apelirati na razum i sportsko ponašanje, na kraju, to je sport, a ne politika. Pokušat ću razgovarati s HNS-om i svim zainteresiranim stranama u ovom slučaju. Nažalost, tu moje ovlasti i prestaju. Nije dobro što se ovo događa, nadam se da ćemo naći rješenje. Možda novim zakonom o sportu sljedeće godine uredimo na drugi način i izbor predstavnika u nacionalne sportske saveze. Sad ne možemo ništa, ne možemo se uplitati u taj slučaj', tvrdi Mornar koji je i ministar sporta.

Bivši SDP-ov ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović oglasio se na svom Facebook profilu.

'Hrvatskom nogometu, preciznije rečeno Hrvatskom nogometnom savezu, potrebno je 'resetiranje' i potpuno novi početak s novim ljudima kojima će jedini interes biti nogomet, a ne osobni probitak! Aktualno vodstvo ni moralno ni intelektualno nije doraslo rješavanju nagomilanih problema i trebalo bi ponuditi svoje mandate na raspolaganje. A da se može bolje, najbolji je primjer upravo NK Rijeka, i radom uprave, i ljepotom nogometa, i igrom igrača, i ponašanjem navijača!' zaključio je Jovanović.