ZIMA PRED VRATIMA

Sredinom tjedna mogao bi pasti snijeg

24.11.2014 u 22:07

Bionic
Reading

Iako za hladni dio godine nije ništa neobično, nakon dosadašnjeg dijela studenoga, koji je diljem Hrvatske bio znatno topliji od prosjeka, gdjegod čak i kao nikada do sada u povijesti mjerenja, kao primjerice u Rijeci i Kninu, već u srijedu i četvrtak vrlo je velika vjerojatnost za snježne pahulje u gorju, posebice u Gorskome kotaru i Lici, ali i mjestimice u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, piše Zoran Vakula za hrt.hr.

Pritom se, piše Vakula, ne smije isključiti ni mogućnost mjestimičnog stvaranja tanjeg snježnog pokrivača. S njim, a i bez njega, zimska oprema obvezna je na zimskim dionicama javnih cesta.

Prema podacima Državnog hidrometeorloškog zavoda, vrijeme će na kopnu biti uglavnom oblačno ili maglovito. Ponegdje se očekuje slaba rosulja, a sredinom dana i poslijepodne mjestimice se očekuju kraća sunčana razdoblja.

Na Jadranu se očekuje djelomice sunčano vrijeme uz postupan porast naoblake. Vjetar bi trebao biti slab, u istočnoj Slavoniji do umjeren jugoistočni, na otvorenom moru sjeverozapadni, a podno Velebita mjestimice umjerena, na udare i jaka bura.

Jutarnja temperatura kretat će se od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 11, a najviša dnevna temperatura trebala bi biti od 3 do 8 te između 13 i 18°C na Jadranu.