GRABAR KITAROVIĆ PROZIVA:

'Josipović je u mandatu potrošio 240 milijuna kuna da bi šutio'

21.11.2014 u 22:13

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak u Osijeku da je aktualna vlast na Pantovčaku i u Banskim dvorima nesposobna te da vodi državu prema bankrotu, a predsjednika Josipovića prozvala je kako je u mandatu potrošio 240 milijuna da bi šutio

U proteklih pet godina 'potrošio je 240 milijuna da bi šutio i tu 'nesposobnu Vladu ne bi pozvao na odgovornost', izjavila je Grabar-Kitarović na proslavi 25. obljetnica osnutka osječkog HDZ-a dodavši kako je u ovom slučaju točna izreka 'da je šutnja zlato'.

Upozorivši na pad BDP-a u zadnjih šest godina, veliki proračunski deficit i vanjski dug te veliku nezaposlenost, Grabar Kitarović je ocijenila kako je vlast 'gluha i slijepa na ove probleme' te da na upozorenja međunarodnih institucija samo 'odmahuje rukom'.

HDZ će učiniti snažan zaokret kako bi se negativni procesi preokrenuli i Hrvatska izvela na put blagostanja, istaknula je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović.

Izaslanik predsjednika HDZ-a Željko Reiner kazao je da HDZ, sa svojim koalicijskim partnerima, mora doći na vlast u Hrvatskoj, ne zbog same vlasti, već stoga što aktualna koalicijska vlast i aktualni predsjednik 'sustavno vode Hrvatsku u političku, gospodarsku i socijalnu propast'.

Hrvatski su građani iscrpljeni dugogodišnjom krizom, a sadašnja vlast nema odgovor ni na jedno ključno pitanje hrvatske današnjice, ocijenio je Reiner.

Saborski zastupnik i jedan od utemeljitelja stranke Vladimir Šeks poručio je da Hrvatskoj 'ne treba novi Ustav ni druga Republika', nego treba reafirmirati državotvorne ideje dr. Franje Tuđmana te ih primjenjivati u novim okolnostima.

Trebaju nam novi ljudi, nova predsjednica i novi Hrvatski sabor, istaknuo je Šeks.

Saborski zastupnik Josip Đakić smatra da je domovina ponovno ugrožena, jer je, kako je rekao '15 godina bez vođe i hrvatskog čovjeka na čelu države' s 'izdajnicima, onima koji su neprepoznatljivi, ne znaju kako treba voditi državu, o čemu treba provesti odlučne rezove i kada treba reagirati'.

'Takvi su ljudi 15 godina vodili hrvatsku državu, što se tiče predsjedničke fotelje. Budimo zajedno u cilju kako bi prekinuli negativni niz onih koji su nas izdavali, varali i Hrvatsku vodili u krivom smjeru', kazao je Đakić.