KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ:

'Moja kampanja svodit će se uglavnom na rukovanja'

21.11.2014 u 16:51

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović na press konferenciji za novinare ponovno je komentirala svoju inicijativu za kemijsku kastraciju pedofila rekavši da je njoj 'pedofilija gnjusan zločin' i da će borba za prava djeteta biti okosnica njezinog programa kad postane predsjednica, pri čemu ne isključuje mogućnost kemijske kastracije za najgore recidiviste

Grabar Kitarović komentirala je i aktualnosti oko financiranja kampanje, to jest milijun kuna iz državnog proračuna predviđenih pobjedniku prvog kruga, a što sada nijedan od kandidata ne želi. Kazala je kako je novac željela donirati u humanitarne svrhe, ali je  saznala da to ipak ne može učiniti. Novac će, kaže, ostaviti u proračunu, a izrazila je nadu da će Vlada taj novac preusmjeriti onima kojima je to najpotrebnije, odnosno u humanitarne svrhe.

Na novinarsko pitanje kako to da nije poznavala zakon i nije znala da novac ne može donirati, predsjednička kandidatkinja HDZ-a rekla je da je znala da novac iz vlastite kampanje ne može donirati, ali da nije bila upoznata s time što može činiti s dijelom koji dolazi iz proračuna.

'Eto, tu sitnicu nisam znala', kazala je, dodavši da će, kada postane predsjednica, pokrenuti zakonsku inicijativu za izmjenu Zakona o financiranju političkih kampanja i uvrstiti mogućnost da se novac donira u humanitarne svrhe.

Novinare je još zanimalo kako će izgledati kampanja pa je Grabar Kitarović kazala da će biti skromna, da će imati jedan autobus kojim će obilaziti Hrvatsku te da će se kampanja uglavnom svoditi na rukovanja. Također je nadodala da će biti 'kreativna'.

Na pitanje hoće li možda i svoj vlastiti novac utrošiti u kampanju, Grabar Kitarović je kazala da ga već troši jer je poznato da sada nema nikakvih prihoda.

Novinare je također zanimalo troše li ona i predsjednik Josipović previše vremena na međusobna prepucavanja, a premalo na programe.

'Josipović je čovjek bez vizije i programa, a ja imam program koji sam sama napisala i koji sam nedavno predstavila javnosti', poručila je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović.