PREDIZBORNA PORUKA

Grabar Kitarović bi kastrirala pedofile

21.11.2014 u 09:43

Bionic
Reading

Kandidatkinja za predsjednicu, HDZ-ova Kolinda Grabar Kitarović zalaže se za pooštrenje kazni kriminalcima, osobito recidivistima. Rekla je čak i da ne odbacuje mogućnost uvođenja kemijske kastracije za pedofile

Smatra se da registar pedofila nije ispunio svrhu jer poslodavci mogu, ali i ne moraju pri zapošljavanju provjeriti je li kandidat u njemu. Zbog toga se nameće pitanje treba li mijenjati zakon, ali i omogućiti kemijsku kastraciju za osuđene silovatelje i pedofile, kao što su to učinile neke druge zemlje EU-a. Kolinda Grabar Kitarović za Večernji list izjavila je da ne odbacuje mogućnost kemijske kastracije kao kazne za pedofile.

'Kao buduća predsjednica RH posebno ću skrbiti za djecu i usmjeriti pažnju na dodatno poticanje državnih institucija u borbi protiv nasilja u školama i svakog oblika diskriminacije. Ponajprije kao roditelj, a potom i kao predsjednica, uhvatit ću se ukoštac sa sve raširenijom zloporabom djece i sve raširenijom pošasti – pedofilijom. Bit ću inicijator široke javne rasprave, kao uvod u zakonske promjene, kojima bi se pooštrile kazne za pedofile, pogotovo za recidiviste', izjavila je Grabar Kitarović.