650 MILIJUNA KUNA

Slučaj HEP/TLM - Ivo Sanader, Ivan Mravak i Damir Polančec

21.11.2014 u 17:13

Bionic
Reading

U rujnu 2013., na Županijski sud u Zagrebu pristigla je i optužnica protiv Sanadera u slučaju HEPT/LM, kojom ga se tereti da je HEP oštetio za 650 milijuna kuna potičući tadašnjeg predsjednika uprave Ivana Mravka da šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju prodaje struju ispod tržišne cijene

U slučaju HEP - TLM-a tužiteljstvo je još u siječnju 2012. optužilo Mravka. Optužnica protiv Mravka podignuta nakon više od godinu i pol istrage, a njome su obuhvaćeni i bivši Mravkov savjetnik umirovljeni general Ivan Kapular te bivši član Nadzornog odbora HEP-a Zdenko Juričić.

Kapulara se tereti da je od Mravka tražio da mu na račun HEP-a omogući ljetovanja od 41 tisuću kuna, a Mravak je optužen i da je u dogovoru s Jurčićem odobrio razna plaćanja zaključivanjem fiktivnih ugovora o djelu i tako mu nezakonito pribavio 131 tisuću kuna, a HEP oštetio za 266 tisuća kuna, to jest za ukupno 307 tisuća kuna.

Uoči podizanja te optužnice, državno odvjetništvo odustalo je od kaznenog progona protiv bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i bivšeg direktora TLM-a Ivana Koštana, koji su bili pod sumnjom od početka istrage.

Ako dođe do suđenja, oni bi trebali biti ispitani kao svjedoci.