TKO SE PRVI SJETIO

Čija je ideja projekt 'Kolinda'? Tomašić: Moja, Čuljak: Karamarkova

17.11.2014 u 11:22

Bionic
Reading

Nakon što je Ruža Tomašić izjavila kako je ona zapravo inicijatorica ideje da HDZ angažira Kolindu Grabar Kitarović za kandidatkinju na predsjedničkim izborima, politički tajnik stranke Tomislav Čuljak kaže da oni Kolindu kao protukandidatkinju Ive Josipovića spominju odavno, više od godinu dana te da to nije ideja Ruže Tomašić

Ruža Tomašić u subotnjem intervjuu za Večernji list dala je naslutiti da je Kolinda Grabar Kitarović, kao kandidatkinja za predsjednicu, njezina ideja koju su HDZ-ovci prihvatili. Spominje da je njezino ime spomenula na jednom neformalnom sastanku prije dvije godine. Za tportal je pak početkom ovog mjeseca rekla da je to bilo prije više od godinu dana.

Čija je Grabar Kitarović bila ideja i kako to da im je koalicijska partnerica smislila kandidatkinju, pitali smo političkog tajnika HDZ-a Tomislava Čuljka. 'Znam za njezin stav da je to njoj prihvatljivo, ali nije sudjelovala ni u kakvim razgovorima i nije ona to potaknula; mi odavno spominjemo Kolindu Grabar Kitarović kao moguću kandidatkinju', kaže Čuljak.


Objašnjava da je Ruža Tomašić u neformalnim sastancima rekla da će, ako predložimo Kolindu, njezinu kandidaturu podržati. 'Nije ona sudjelovala u donošenje odluke i nije sudjelovala u tome. Pa mi o kandidatu razgovaramo više od godinu dana i uvijek je u svim opcijama bila Grabar Kitarović', kaže Čuljak.

Zaključuje kako je Kolinda Grabar Kitarović na sastancima bila prijedlog predsjednika stranke Tomislava Karamarka.