ZET UGASIO MARŠALA

Titova stanica nestala iz tramvaja

11.11.2014 u 13:30

Bionic
Reading

Premještanjem tramvajske stanice kod Muzeja za umjetnost i obrt pedesetak metara južnije ZET je promijenio i njen naziv, a prije nekoliko dana promjene su stigle i u tramvaje, pa se tako sa zvučnika u vozilu više ne može čuti 'Trg maršala Tita', već 'Rooseveltov trg'

'ZET usuglašava naziv stajališta s Vijećima gradskih četvrti i resornim gradskim uredom. Čim smo zaprimili službenu inicijativu za promjenom naziva stajališta, a kada je ona i tehnički pomaknuta na Rooseveltov trg, stekli su se uvjeti za korekciju', kazao nam je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Iako su zapadna i istočna stanica do prije nekoliko mjeseci bile na različitim lokacijama - zapadna je bila na Trgu maršala Tita, a istočna na Rooseveltovu - godinama se za obje koristio isti, Maršalov naziv. Stanica je prilikom preuređenja dijela Maršalova trga ljetos zbog prometa pomaknuta pedeset metara niže, a izbacivanjem njegova naziva iz tramvaja najzadovoljniji će biti oni koji na sam spomen Tita dobiju 'osip'.

ZET je, neslužbeno, posljednjih mjeseci imao velik broj prigovora zbog toga, ali bio je i velik broj poziva onih koji su podržavali naziv te stanice.