KOBNO ISPALJIVANJE KONFETA

Ivkošić poluslijep, na HRT-u istraga

19.12.2008 u 17:43

Bionic
Reading

Kolumnist Večernjeg lista Milan Ivkošić oporavlja se u bolnici od teških ozljeda očiju koje je zadobio jučer na snimanju emisije HTV-a

Na nacionalnoj javnoj televiziji pokrenuta je interna istraga o tom nesretnom slučaju.

Ivkošić je ozlijeđen na kraju snimanja emisije 'Bez komentara'. U završnici emisije odigravala se parodija na nastupe rock skupine Let 3, pa su gosti-zabavljači među noge stavili metar duge tube, zatvorene čepom širokim desetak centimetara, i ispaljivali konfete, piše Večernji list.

Na HTV-u kažu da inače konfete ispaljuju scenski tehničari uvježbani za to, no budući da se snimala prigodna novogodišnja emisija, to su radili voditelji emisije. 'Odjednom sam osjetio strašan udarac i bol. Od udarca čepa, koji se valjda odbio o strop, trenutačno sam oslijepio, a na lijevo mi se oko vratio slab vid tek u bolnici', kaže Ivkošić.

Uprava bolnice Sv. Duh slučaj je prijavila policiji i Državnom odvjetništvu. Prema neslužbenim informacijama, HTV im je već dostavio snimku, a očekuje se da će svjedoci iz studija biti pozvani da daju iskaz. Glasnogovornik HRT-a Janoš Römmer kaže da je suradnja HTV-a s mjerodavnim tijelima neupitna, jer i HTV želi utvrditi što se dogodilo. No, o detaljima nije mogao govoriti.

Snimljena emisija neće biti emitirana iz poštovanja prema Ivkošiću.