Hrvatska IPAK NE IDE U ZATVOR

Vesna Balenović proglašena krivom

  • Autor: An. S./HRT
  • 15.9.2009 14:32:25
  • 15.9.2009 14:15:02

Općinski kazneni sud u Zagrebu presudio je da je Vesna Balenović kriva za kazneno djelo klevete u predmetu s Tomislavom Dragičevićem, bivšim predsjednikom Uprave Ine. Dosuđena joj je novčana kazna u iznosu od 2.650 kuna. Dragičević je za nju tražio bezuvjetan dvomjesečni zatvor

Balenović ga je, naime, prozvala odgovornim za onečišćenje i trovanje građana Siska te da je mezimac i štićenik predsjednika Stjepana Mesića. Inače, Vesna Balenović danas je po 52. put na sudu zbog ukazivanja na ekocid, kriminal i korupciju u Ini. 'Kriminal uz pomoć pravosuđa je pobijedio', rekla je Balenović nakon presude dodavši da ju je sutkinja htjela poslati u zatvor, ali nije mogla jer joj to zakon ne dopušta. Ona smatra da se na sudu trebalo suditi Dragičeviću, a ne njoj koja je ukazala i dokazala na kriminal mora u zatvor.

'Ana Katuša predsjednica udruge oboljelih od karcinoma danas je na suđenju doživjela amneziju i nije se mogla sjetiti tko to truje Sisak, INA ili netko treći. Dobila je amneziju', rekla je Balenović.

Ona je prije devet godina dobila otkaz u Ini nakon što je neke od čelnih ljudi kompanije optužila za kriminal težak 100 milijuna dolara. U Hrvatskoj je izgubila sve radne sporove. Obratila se i sudu u Strasbourgu jer smatra da su joj otkazom povrijeđena prava na slobodno izražavanje. Vlada joj je u postupku pred Europskim sudom za ljudska prava ponudila odštetu koju je Balenović, po vlastitim riječima, odbila.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još