OTROVNICE U PJEŠČANIKU

Na vrtićkom igralištu leglo riđovki

Bionic
Reading

Prije tjedan dana mališani su u pješčaniku dječjeg vrtića Ribola u Trogiru spazila zmiju riđovku, najotrovniju zmiju u Europi

Zabrinuti roditelji na noge su digli gradsku vlast zahtijevajući brzu intervenciju. Da nije samo riječ o zalutaloj zmiji s obližnjeg zapuštenog zemljišta pokazuje i pronađena koža druge zmije na vrtićkom igralištu što ukazuje na to da je u krugu vrtića zmijsko leglo, piše Jutarnji list.

Roditelji djece bijesni su, jer je, kako kažu, vrtić pokušao zataškati opasnost te su o svemu doznali upravo od svoje djece. Kažu kako su odgojiteljice rekle kako su našle 'neku zmijicu'.

Roditelji smatraju da se njihova djeca ne bi trebala izvoditi na igralište sve dok se ne poduzmu odgovarajuće mjere zaštite i uništi tamošnje zmijsko leglo. O svim planiranim i poduzetim mjerama traže da ih se izvijesti, jer će u protivnom za eventualne posljedice držati odgovornim osnivača vrtića, upravu i djelatnike.

Ravnateljica vrtića odmah izvijestila komunalnog redara te poduzeće Cian, a od mjerodavne inspekcije zatražila je da uputi zahtjev vlasniku obližnjeg zapuštenog zemljišta iz kojega zmije gmižu u igralište da ga uredi.

Donijela je odluku kojom se igralište od dana pronalaska zmije zatvara sve dok se ne osigura potpuna sigurnost djece. Žurno je reagirao i gradonačelnik Damir Rilje koji je jučer naložio komunalnom redaru da detaljno provjeri situaciju na terenu te ispred grada Trogira također naloži vlasniku susjednog zemljišta da ga očisti.