RADNO VRIJEME

Doznajte gdje kupovati za blagdan Svih svetih

01.11.2014 u 11:24

Bionic
Reading

Na blagdan Svih svetih trgovački centri već niz godina ne rade, a trgovine većinom rade prema nedjeljnom radnom vremenu ili su u manjem broju zatvorene

Sve trgovine bit će zatvorene u zagrebačkom Arena centru, City centru One, Centru Cvjetni i Westgateu. Na blagdan Svih svetih u potpunosti će biti zatvoreni i Avenue Mall Osijek, City centar One Split, Joker Split, Portanova Osijek, Supernova Sisak, Supernova Zadar, Tower centar Rijeka, ZTC Rijeka i Roses Outlet u Svetom Križu Začertju.

U Avenue Mallu Zagreb radit će Super Konzum od 9 do 15 sati, u City Colloseumu u Slavonskom Brodu će raditi CineStar i Leggiero bar, u Garden Mallu Zagreb Interspar od 8 do 18 sati, u King Crossu Zagreb Interspar od 8 do 15 sati, u Point centru Vrbani Super Konzum od 8 do 13 sati, u Supernovi Karlovac Interspar od 7 do 14 sati, u Supernovi Šibenik Spar od 8 do 14 sati, u Supernovi Slavonski Brod Interspar od 8 do 14 sati, u Supernovi Varaždin Spar od 8 do 14 sati, u Supernovi Zagreb Interspar od 7 do 14 sati, Pet centar od 9 do 14 sati i Leggiero caffe bar od 7 do 14 sati.

Što se tiče trgovačkih lanaca, Diona će raditi po nedjeljnom radnom vremenu, a trgovine Kauflanda bit će otvorene do 14, 20 ili 21 sat. Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

Dio manjih Konzumovih prodavaonica bit će zatvoren, a dio će raditi skraćeno do 12, 13, 14 ili 15 sati. Više možete pogledati ovdje.

KTC će raditi od 7 do 14 sati. Trgovine Lidla bit će otvorene do 14, 18 ili 21 sat. Više možete saznati ovdje.

Plodine će raditi prema nedjeljnom radnom rasporedu. Trgovine Spara i Interspara radit će do 14 sati, a više možete saznati ovdje. Sve trgovine Metroa bit će zatvorene.

Od tržnica u Zagrebu radit će Dolac, Kvatrić, Utrina, Trešnjevka, Jarun, Špansko i Sesvete jer imaju prigodnu prodaju i rade prema nedjeljnom radnom vremenu. Spomenimo i to da na blagdan Svih svetih neće raditi Bauhaus, Baumax, Emmezeta, Harvey Norman, Ikea, Merkur, Pevec i Kozmo.

ZET je pripremio izvanrednu organizaciju prijevoza uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan.

Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u petak, subotu i nedjelju, odnosno 31. listopada te 1. i 2. studenoga. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije.

TRAMVAJSKI PROMET UOČI, NA BLAGDAN SVIH SVETIH I NA DUŠNI DAN

U petak 31. listopada tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu radnog dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima.Na blagdan Svih svetih 1. studenoga kao i na Dušni dan 2. studenoga na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, ujedno će se u promet uključiti i tramvajska linija 8, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.Više o regulaciji prometa ZET-a za blagdan Svih svetih saznajte ovdje.