ŽELI VAN IZ ZATVORA

Uhićeni Ljubičić podnio ostavku na mjesto šefa Holdinga

Bionic
Reading

Uhićeni predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić danas je podnio ostavku, piše Jutarnji list. Adresirao ju je na Holding, a u njoj navodi da se njegova ostavka na mjesto predsjednika Uprave ne može smatrati otkazom ugovora o radu

'Detaljiziram kako ovom ostavkom ni na koji način ne želim utjecati na moj radni odnos kod poslodavca Zagrebački holding. Ista ostavka nema utjecaja na druge funkcije ili članstva koja u društvu Zagrebački holding ili povezanim društvima obnašam', stoji u ostavci.

Više pročitajte OVDJE

S obzirom na to da je Ljubičiću istražni zatvor određen po dvjema osnovama - zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke te zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela - ostavka je logičan potez. Posebno zbog toga što se očekuje da će istraga zbog 270 svjedoka potrajati i više mjeseci.

Naime, Ljubičić je prije nekoliko dana zatražio od suca istrage da ga pusti na slobodu za vrijeme trajanja istrage zbog čega je ponudio jamčevinu u iznosu od 1,4 milijun kuna. Napuštanjem pozicije šefa Holdinga, više neće postojati opasnost od ponavljanja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti (za što ga USKOK tereti) te će imati veće šanse da sudac odobri jamčevinu.

Isto je napravila bivša županica sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel koja je puštena iz istražnog zatvora tek kada je pristala na uvjet da se odrekne funkcije županice.