U SKUPŠTINI NI RIJEČ O BANDIĆU

Špika: Gradonačelnik nije umro, zašto ga nitko ne spominje

30.10.2014 u 15:40

Bionic
Reading

Premda se na početku sjednice zagrebačke Gradske skupštine nije spominjalo uhićenje gradonačelnika Milana Bandića i 15 bliskih mu suradnika, raspravu o tome otvorio je pri prvoj točki dnevnog reda, mimo teme, Milivoj Špika (BUZ)

'Šokiran sam činjenicom da imamo gradonačelnika koji je utamničen, a nitko od zastupnika nije našao za shodno pitati o čemu se zapravo tu radi ili se svi plaše postaviti to pitanje - jeste li vi možda sljedeći', kazao je Špika.


Darinko Kosor, predsjednik Skupštine, upozorio ga je da to nije točka dnevnog reda jer se raspravlja o Bandićevu prijedlogu izmjena odluke o komunalnom redu. 'Gradonačelnik Zagreba nije umro i ne možete se ponašati kao da nikada nije postojao', bio je uporan Špika.

Tomislav Stojak (HNS) se nakon Špike osvrnuo na situaciju vezanu uz Bandića, dodavši kako je šteta da zastupnici nisu dobili punu informaciju. Zastupnici su potom s većinom glasova prihvatili izmjene odluke o komunalnom redu, po kojima će biti više površina za javne bicikle, a privremene građevine moći će na javnoj površini biti do najviše 90 dana unutar jedne godine.