NEMIRNO U SABORSKOM

Hodak: 'Nemam veze s devastiranjem ureda'

15.09.2009 u 10:42

Bionic
Reading

U Saborskom nema mira ni nakon lokalnih izbora. Šaman Luka Hodak, čini se, nije mogao preboljeti gubitak načelničke fotelje, pa ga je nova načelnica HSS-ovka Đurđica Špehar DORH-u prijavila da ometa primopredaju vlasti. Upravo je nakon prijave provaljeno u njezin ured koji je pritom potpuno demoliran

Načelnica Špehar tvrdi da je ovaj vandalski čin izvršen isključivo kako bi je se zastrašilo. U uredu je navodno uništena i dokumentacija koja bi DORH-u mogla poslužiti u otkrivaju nezakonitih radnji za vrijeme mandata Luke Hodaka.

Đurđica Špehar


Luka Hodak kaže da je na policiju sam otišao nakon što je vidio da ga Špehar optužuje za vandalizam. 'Ne mogu vjerovati da to radi. Pa proglasila me krivim i prije završetka istrage. Ona (Špehar) nije sama do toga došla. Ona je instruirana iz vrha svoje stranke. Pa kako bih ja razbijao nešto što sam gradio 20 godina, koliko sam bio načelnik?' kazao je Luka Hodak za tportal.

Komentirajući prijavu koju je Špehar podnijela DORH-u jer Hodak navodno ometa primopredaju vlasti, kaže: 'Ništa ja ne ometam. Ne mogu potpisati zapisnik jer on nije kakav bi tebao biti. Oni će u istrazi vidjeti da nisam kriv', zaključio je Hodak te naglasio da od lipnja nije primio plaću, iako ima pravo na načelničku plaću šest mjeseci od gubitka načelničke fotelje.

'Ova provala je učinjena nakon što sam primopredajni zapisnik predala sa spornom dokumentacijom na Državno odvjetništvo u Ogulin. Devastirana je samo moja kancelarija, što samo potvrđuje da se kod nas radilo o raznoraznim malverzacijama. Vrijeme će pokazati svoje, a provalnicima poručujem da me nisu uspjeli zastrašiti. Imam podršku svojih vijećnika, veže me i obećanje koje sam dala svojim biračima, a to je da ćemo dosadašnji rad bivše vlasti  obznaniti', izjavila je načelnica Đurđica Špehar za Ogulin-info.

Iz ureda načelnice nije ništa ukradeno. Uništeno je prijenosno računalo, a razni dokumenti poliveni su vodom, alkoholnim pićima, bojom i deterdžentima, vjerojatno s ciljem da ih se uništi.