GRABAR KITAROVIĆ ODGOVARA

'Imam ja mjesto i u Ministarstvu vanjskih poslova'

29.10.2014 u 15:54

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas kako joj je žao što je optužena da je lagala oko svog statusa u NATO-u dodavši kako nije ni prva ni zadnja koju je predsjednik republike Ivo Josipović ovih dana povrijedio

'Ja mu to čak niti ne zamjeram jer kad u kampanji nemate sadržaja onda napadate ljude, no pravo je pitanje, kad smo već kod laganja, što je to gospodin Josipović dao veleposlaniku Cvetićaninu dok je bio srpski veleposlanik u Hrvatskoj', kazala je Grabar Kitarović novianrima prilikom posjeta Krašu.

Oko svog statusa u NATO-u, kaže, nije lagala. 'Jučer sam objasnila da je to administrativno pitanje i ne namjeravam ništa ponavljati. Nemam u ovom trenutku nikakve veze s NATO-om osim što moja obitelj ima taj status da moja djeca mogu završiti ovu školsku godinu i ne moraju prekidati trenutno školovanje u Belgiji', poručila je.

Upitana je li joj žao što javnost ipak nije znala punu istinu oko njezinog statusa u NATO-u kazala je kako je ona 'cijelo vrijeme govorila i objašnjavala'. Ova mogućnost zamrzavanja statusa pojavila se u posljednjih nekoliko dana i nitko me o tome nije pitao, a ja nisam imala potrebu to objašnajvati jer je to administrativno pitanje', ustvrdila je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja.

Na pitanje gdje se kani vratiti ako izgubi predsjedničku utrku Grabar Kitarović je uzvratila kako je uvjerena da će sigurno biti predsjednica RH, no na inzistiranje što će biti ako, hipotetski, to ne postane uzvratila je: 'Ja imam mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova isto tako. Tamo ja imam zamrznuti status.'

Govoreći o razlozima posjeta upravo Krašu Grabar Kitarović je rekla kako je riječ o jednoj u nizu tvrtki koje ovih dana obilazi, a nastavit će ih, kaže, obilaziti i kada bude predsjednica, jer je gospodarstvo u središtu njezinog programa koji će, kaže, predstaviti sljedeći tjedan.