Hrvatska UTRKA ZA PANTOVČAK

Bandić odustao, podržao Josipovića

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak navečer navodno je podržao predsjedničkog kandidata SDP-a Ivu Josipovića te naglasio da će zagrebački SDP odraditi svoj dio posla u njegovoj kampanji

'Ja sam predsjednik gradske organizacije i član Predsjedništva stranke, imam obvezu i sudjelujem u svim stranačkim procesima. Ne guram se u kombinacije u koje me mediji guraju', rekao je Bandić svojim suradnicima i dodao da će osobno u zagrebačkoj organizaciji koordinirati Josipovićevom kampanjom te zatražio da se u operativno provođenje tog posla uključe i drugi članovi zagrebačkog SDP-a.

Ovakav Bandićev istup pred šefovima zagrebačkih podružnica SDP-a mogao bi biti reakcija na pismo koje mu je uputio Ivo Josipović, a u kojem ga je zamolio za pomoć i logističku potporu u kampanji. Sličnu pomoć Josipović je tražio od predsjednika svih SDP-ovih organizacija na terenu s kojima je posljednjih dana bio u kontaktu. Podrška Josipoviću mogla bi značiti da je Bandić definitivno digao ruke od Pantovčaka. No moguće je i da je riječ tek o formalnoj potpori službenom kandidatu.

U četvrtak zasjeda Gradski odbor SDP-a koji treba donijeti odluku o raspisivanju izbora za dužnosti u zagrebačkom SDP-u. U roku od sedam dana svi koji se namjeravaju kandidirati moraju objaviti kandidature, pa tako i Bandić, namjerava li ponovno postati predsjednik najveće SDP-ove stranačke organizacije, piše Novi list. Ako se kandidira, značit će to da je ipak odlučio ostati vjeran svojoj stranci i, naravno, ne kandidirati se na predsjedničkim izborima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još