'BLJESAK I OLUJA'

Borbeni rječnik novog župana koji o sebi govori u trećem licu

27.10.2014 u 12:06

Bionic
Reading

Novi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sinoćnju je pobjedu obilježio borbenim rječnikom zazivajući Bljesak i Oluju

Žinić, inače kandidat HDZ-ove koalicije, dobio je 56,41 posto glasova dok je SDP-ov Davorko Vidović dobio 41,55 posto. Žinić je u svom stožeru ovako ispratio objavu neslužbenih rezultata.

'Ovdje poručujem kako sam ja vojnik, branitelj, dragovoljac. Operacija Maestral je završena. Ivo Žinić je završio operaciju. Krenimo u nove pobjede. Želim da čim prije krenemo i da izdate zapovijed za operaciju Bljesak. A onda neka Tomislav Karamarko bude Oluja. Živjeli i hvala svima na pobjedi', poručio je novi župan.


Predsjednik HDZ-a je pak nakon Žinićeve pobjede rekao: 'Vrijeme je da oni koji misle da Hrvatsku mogu ofarbati u crveno odu s političke scene. Nikad Hrvatska neće biti crvena. Nema veće ljubavi od ljubavi prema domovini.'

Vidović je Žiniću čestitao na pobjedi, ali i ocijenio da kampanje nije bila poštena. 'Čestitam na tom rezultatu. Ali ne mogu na retorici na kojoj se mobiliziralo biračko tijelo, jer je to retorika koja znači povratak u devedesete. Previše je tu retrovizora, okrenutosti prošlosti, a premalo budućnosti', zaključio je Vidović.

Budući da aktualni župan nema većinu u Županijskoj skupštini, moguće je da će već na proljeće uslijediti novi prijevremeni izbori.