Hrvatska DOBRA VIJEST

Cijene goriva od ponoći niže za tri posto

Maloprodajne cijene naftnih derivata od ovog će se tjedna korigirati svaki tjedan, a prema neslužbenim informacijama noćas od ponoći derivati bi trebali biti jeftiniji od 2 posto pa do oko 3,4 posto, ili gotovo 3,5 posto, odnosno maksimalno koliko dopušta novi Pravilnik o utvrđivanju cijena naftnih derivata.

Naime, od ovog se tjedna primjenjuje novi pravilnik prema kojemu se cijene derivata korigiraju svaki tjedan, a dopušteno je maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje od 3,5 posto.

Neslužbeno se doznaje da bi noćas od ponoći motorni benzini mogli pojeftiniti za oko dva posto, ili za 15-ak lipa po litri.

Tako bi se u idućih tjedna dana na benzinskim postajama na kojima je eurosuper 95 koštao 7,80 kuna po litri, njegova nova cijena bila 7,65 kuna, cijena supera 95 pala bi sa 7,71 kunu na 7,55 kuna, a supera plus 98 sa 7,87 kuna na 7,71 kunu.

Neslužbene najave govore i da bi nešto više, u prosjeku oko 3,4 posto, trebala pojeftiniti dizelska goriva, pa bi nova cijena eurodizela bila 6,98 kuna po litri (do sada 7,23 kune), dizela 6,83 kune (do sada 7,07 kuna), plavog dizela 3,86 kuna (do sada 3,99 kuna), a loživog ulja 4,34 kune (do sada 4,49 kuna).

I prema novom pravilniku, koji je stupio na snagu 9. rujna objavom u Narodnim novinama, korekcija cijena ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Dan primjene novih cijena je ponoć s ponedjeljka na utorak, odnosno, kako utvrđuje pravilnik, utorak u 0,01 sat.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još