OKRUGLI STOL U UTORAK

Branitelji ni šesti dan ne odustaju od prosvjeda

25.10.2014 u 13:55

Bionic
Reading

Stopostotni vojni invalidi Domovinskog rata (HRVI) i branitelji danas su, šesti dan nastavili prosvjedovati ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici, tražeći ostavke ministra branitelja Predraga Matića i njegove zamjenice Vesne Nađ te pomoćnika Bojana Glavaševića

Branitelji su i ovu noć prespali u šatoru, postavljenom ispred Ministarstva navodeći da ne odustaju od prosvjeda, unatoč hladnoći. U šatoru prosvjednika postavljene su grijalice za vojne invalide, a, pomažu im i građani donoseći hranu, piće i deke.

Jedan od sudionika prosvjeda, Josip Klemm najavio je za utorak organizaciju 'Okruglog stola' o položaju hrvatskih branitelja, koji će se održati u šatoru prosvjednika, ispred Ministarstva, na kojeg su sinoć pozvali i predsjednika Josipovića.

Naime, sinoć im je u nenajavljeni posjet došao i predsjednik Republike Ivo Josipović, a u njegovoj je pratnji bio i ministar branitelja Predrag Matić, ekskluzivno je sinoć objavio HRT.

Predsjednik Josipović pozvao je branitelje da se vrate svojim kućama, ne ugrožavaju svoje zdravlje na hladnoći te da sjednu za stol na pregovore. Naglasio je da je spreman učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi branitelji bili zadovoljni.


Istaknuo je da svi mi jednako volimo Hrvatsku. Predstavnici stopostotnih ratnih vojnih invalida (HRVI) Domovinskog rata rekli su da ne odustaju od svojih zahtjeva skandirajući pri tom 'smjena ministra!'.

Branitelji su predsjedniku iznosili što ih konkretno muči na što ih je on pozvao u svoj ured na Pantovčak te da se o svemu dogovore sa svojim resornim ministrom, objavio je HRT.

No, branitelji i vojni invalidi odbijaju pregovarati i u Ureda Predsjednika i u Hrvatskom saboru, gdje ih je jučer pozvao predsjednik Sabora Josip Leko da održe okrugli stol.

Navode kako od svojih zahtjeva ne odustaju, te za utorak najavljuju okrugli stol u prosvjedničkom šatoru ispred zgrade Ministarstva branitelja.