ZABRANA PUŠENJA JOŠ VRIJEDI

Milinović: Pojačavamo kontrolu u kafićima

14.09.2009 u 16:23

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je danas da će njegovo Ministarstvo idućih dana pojačati kontrolu poštivanja Zakona o zabrani pušenja jer taj zakon, do stupanja na snagu novog, još uvijek vrijedi, pa je u kafićima i dalje zabranjeno pušenje

'Vlasnici kafića smatraju da zakon više ne vrijedi, pa su požurili vratiti pepeljare na stolove. To je kršenje zakona i Ministarstvo zdravstva će ići u pojačanu kontrolu', najavio je ministar prilikom današnjeg posjeta Klinici za ženske bolesti i porodništvo u Petrovoj.

Inače, Milinović je rekao da je potporu izmjenama zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda danas dobio i od struke te udruga oboljelih od plućnih bolesti.

Milinović se naime danas prijepodne sastao s predstavnicima Kliničke bolnice za plućne bolesti Jordanovac, Hrvatske lige protiv raka, Hrvatske udruge za astmu, Udruge oboljelih od raka pluća Jedra te udruge građana Bez dima kojima je predstavio izmjene i dopune Zakona.

Na sastanku su, kako je priopćeno, dogovorene i pojačane aktivnosti u idućem periodu koje će biti usmjerene na promicanje zdravog života.