ODGOVORIO NA POZIV

Leko zove branitelje u Sabor

24.10.2014 u 14:40

Bionic
Reading

Prema najavama, sljedeći tjedan branitelji će u šatoru pred Ministarstvom branitelja, u kojem prosvjeduju od početka tjedna, održati okrugli stol na koji su pozvali predsjednika Ivu Josipovića, predsjednika Sabora Josipa Leku te premijera Zorana Milanovića. Josipović bi branitelje mogao posjetiti već danas, a Leko se oglasio pismom u kojem poziva branitelje da okrugli stol održe u parlamentu

U svom pismu kratkom pismu upućenom braniteljima Leko kaže da je uvijek bio otvoren za razgovor s predstavnicima građana, pa tako i s predstavnicima branitelja.

'Smatram da se problemi hrvatskih građana, u ovom slučaju stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida, trebaju rješavati u institucijama hrvatske države. Stoga vas pozivam da navedeni okrugli stol u istom terminu održite u Hrvatskom saboru kao predstavničkom tijelu svih hrvatskih građana. Hrvatski sabor pružit će svu potrebnu logistiku za održavanje okruglog stola na kojem bi, uz predstavnike vaše udruge, sudjelovali i predstavnici Klubova zastupnika te izvršne vlasti', stoji u pismu Leke braniteljima.

Leko u pismu izražava nadu da će pismo branitelji shvatiti kao poziv da se dijalog vodi u institucijama hrvatske države za koju su se branitelji borili, odnosno da se dijalog vodi u najvišem zakonodavnom tijelu koje su zajedno s ostalim građanima izabrali i hrvatski branitelji.

Podsjetimo, branitelji sljedeći tjedan namjeravaju održati okrugli stol o problemima koji ih muče i na njega su pozvali i predsjednike Republike, Sabora i Vlade.