JEDINI SPREMAN

Branitelji nestrpljivo iščekuju Josipovića u 18 sati

24.10.2014 u 12:29

Bionic
Reading

Stradalnici Domovinskog rata s nestrpljenjem i radošću očekuju da im danas u 18 sati u posjet pred Ministarstvo branitelja na Savskoj cesti dođe predsjednik Ivo Josipović. Iako nemaju službenu potvrdu da će doći, iz kontakta s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Dragom Lovrićem, koji je posrednik u ovom slučaju, razumjeli su da će se predsjednik odazvati njihovom pozivu na dijalog

'Hvala gospodinu predsjedniku što želi uspostaviti dijalog s hrvatskim braniteljima i ono što znam - da ga stopostotni invalidi pozivaju da dođu ovdje u Savsku 66. Radujem se što će se predsjednik odazvati i u 18 sati doći na radni sastanak', izjavio je Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. Dodao je da je možda lakše predsjedniku doći u Savsku, nego da sto 100-postotnih invalida ide gore na Pantovčak.

Đuro Glogoški
, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I skupine, objasnio je za tportal da je nakon jučerašnjeg javnog poziva najvišim državnim dužnosnicima na okrugli stol u organizaciji branitelja u šatoru na platou pred zgradom ministarstva na Savskoj u utorak, 28. listopada, istima danas upućen i službeni dopis. Premijer Zoran Milanović zasad nije reagirao, a predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko pozvao je branitelje kod njih na razgovor. Najviše je pak učinio predsjednik Ivo Josipović, koji je zadužio načelnika Dragu Lovrića da u njegovo ime pozove branitelje na razgovor još tijekom današnjeg dana.

'Imamo prijedlog da se danas nađemo; pozvali smo predsjednika Josipovića da dođe ovdje i očekujemo ga u 18 sati. Radujemo se', izjavio je Glogoški za tportal.hr izbjegavajući odgovor na pitanje znači li to da je predsjednik potvrdio dolazak.

Gostujući ranije jutros na Veleučilištu Vern, Josipović je rekao da su branitelji ponos Hrvatske.

'Zadaća je svih nas da o njima brinemo, ja to i redovito činim. Imam komunikaciju s njima, a ovaj posljednji slučaj rezultat je loše komunikacije. Ja ih pozivam da dođu u moj ured da razgovaramo i spreman sam, kao što je to bio slučaj kod drugih protesta, biti medijator. Drago mi je što sam čuo i od Vlade da smanjenja prava branitelja neće biti', kazao je Josipović.