DEMANTI U BRUXELLESU

Jakovčić jedva čeka obračun s Austrijancem Listom

24.10.2014 u 10:05

Bionic
Reading

Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu, zatražio je od Silvije Gauillome, jedne od deset potpredsjednica Parlamenta, da ispravi netočan navod u kojem kaže da su mjerodavna hrvatska tijela zatražila ukidanje imuniteta zastupniku Jakovčiću. Ukidanje imuniteta u EP-u zatražio je u privatnoj tužbi odvjetnik austrijskog poslovnog čovjeka Georga Lista koji je Jakovčića tužio za reketiranje, izvještava HRT

Uobičajena je praksa da se na sjednicama Parlamenta pročitaju takve obavijesti. Parlament je naknadno ispravio svoju izjavu i potvrdio je da je takav zahtjev zaprimio od odvjetnika Austrijanca Lista, s kojim je Jakovčić u privatnom sporu.

Ivan Jakovčić oglasio se tim povodom sljedećim priopćenjem: Obraćam vam se radi interesa javnosti i radi objavljivanja istine povodom informacije o pokrenutom postupku za ukidanje mog parlamentarnog imuniteta u Europskom parlamentu.

Želim obavijestiti javnost da je g. List putem svog odvjetnika D. Čehića zatražio ukidanje mog parlamentarnog imuniteta u privatnoj tužbi protiv mene zbog navodne uvrede. Poznato je da sam nedavno podnio tužbu protiv g. Lista radi izrečenih laži i neistina na moj račun i jedva čekam suočiti se s njime na sudu. Ovime želim potvrditi da EU parlament nije zaprimio nikakav drugi zahtjev osim privatnog tužitelja.

Također, želim jasno istaknuti da, iako je na plenarnoj sjednici tako rečeno, ne postoji nikakav zahtjev 'nadležnih hrvatskih tijela' te sam već zatražio ispravak izjave Europskog parlamenta u tom dijelu
, navodi Jakovčić.

U EP-u je u međuvremenu ta informacija ispravljena, izvijestio je HRT