TKO JE SANDRA ŠVALJEK?

Žena koja je neočekivano uskočila u Bandićevu fotelju

22.10.2014 u 21:31

Bionic
Reading

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek, koja je od gradonačelnika Milana Bandića dobila ovlast da ga mijenja u njegovoj odsutnosti, dok je u pritvoru, ima 44 godine i doktorica je ekonomskih znanosti

Punomoć gradonačelnika Bandića Sandra Švaljek je dobila u nedjelju, 19. listopada, potvrdila je Hini glasnogovornica gradonačelnika Martina Šušnjara

Sandra Švaljek je 2. lipnja 2013. na neposrednim izborima (drugi krug) kao zamjenica kandidata grupe birača Milana Bandića izabrana za zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba.

Rođena je 23. veljače 1970. u Krapini. Diplomirala je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, gdje je magistrirala s temom 'Fiskalni deficit u uvjetima visoke inflacije i stabilizacije' te obranila doktorsku disertaciju 'Fiskalni deficit i javni dug: politika, teorija i empirija'.

Sandra Švaljek je od 1. prosinca 1992. do 9. lipnja 2013. radila u zagrebačkomEkonomskom institutu na radnom mjestu istraživača u zvanju više znanstvene suradnice istraživanja u području makroekonomije, javnih financija, porezne politike, političke ekonomije, starenja stanovništva i drugog. Od 21. ožujka 2005. do 20. ožujka 2013. bila je ravnateljica organizacija istraživačkih i ostalih aktivnosti zagrebačkog Ekonomskog instituta.

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu je u nastavnoj godini 1994/1995 te 2010/2011 bila vanjska suradnica kolegija Javne financije, Oporezivanje poduzeća i Upravljanje javnim dugom.

Od 1996. do 1997. godine Sandra Švaljek je bila direktorica Sektora za makroekonomske analize organizacija rada u Sektoru za makroekonomske analize Hrvatske gospodarske komore.

Sandra Švaljek bila je i potpredsjednica Ekonomskog vijeća koji je osnovala HDZ-ova Vlada u vrijeme premijera Ive Sanadera, a bila je članica savjetničkog tima za ekonomska i gospodarska pitanja i HDZ-ove premijerke Jadranke Kosor

Sandra Švaljek je više puta boravila u inozemstvu na međunarodnim studijskim programima i tečajevima u različitim institucijama, agencijama i trgovačkim društvima.