SLUŽBENO I NA KOLINJE...

Bandić je Mili Horvat dodijelio vozača i automobil do Beča

Bionic
Reading

U istražnom spisu protiv Milana Bandića i ostalih 15 osumnjičenika navode se konkretni slučajevi zlouporabe položaja i ovlasti, namještanja zapošljavanja i korištenja službenih automobila u privatne svrhe. Prema podacima USKOK-a, službeni automobil Grada Zagreba koristila je i poznata voditeljica Mila Horvat za potrebe liječenja

Na prijelazu iz 2013. u 2014. gradonačelnik Milan Bandić je, tvrdi USKOK, osigurao službeni automobil za potrebe liječenja voditeljice Mile Horvat u Beču. Troškovi su iznosili 7.541 kunu, piše Jutarnji list.

Mili Horvat ustupljen je automobil kada je bila bolesna, piše Večernji list.Miro Laco joj je, na zahtjev Bandića, osigurao i vozača. Voditeljicu Horvat je u tri navrata službeni vozač Grada Zagreba, u službenom vozilu Grada Zagreba, odvezao i vratio iz Beča.

Mila Horvat za Večernjak kaže da je prihvatila Bandićevu pomoć te da u trenutku bolesti nije bila upućena u detalje organizacije prijevoza: 'Bilo mi je jedino važno da se što prije podvrgnem zahvatu i prihvatila sam za mene tu velikodušnu pomoć. (...) Spasili su me liječnici, gradonačelnik, kolege, svi dragi ljudi koji su tada bili uz mene i nastojali mi olakšati moju situaciju', rekla je Horvat i dodala da je spremna platiti štetu ako se utvrdi da se radilo o gradskim novcima.

Na sličan način, službenim se vozilom Grada Zagreba koristila i naša proslavljena atletičarka Sandra Perković, a Bandić je navodno službeno vozilo i vozača koristio i za odlazak na kolinje (svinjokolju) u Poganu Vlaku. Put na kolinje koštao je 1.532 kune.