GLAS NARODA

Građani uvjereni da je uhićenju Bandića kumovala politika

21.10.2014 u 21:58

Bionic
Reading

Unatoč uhićenju, većina građana ima i dalje pozitivno mišljenje o Milanu Bandiću te smatraju da je na pokretanje njegovog uhićenja utjecala politika, pokazuje istraživanje koje je proveo Dnevnik Nove TV u suradnji s agencijom Ipsos Plus

Da je politika bila presudna u progonu Milana Bandića, vjeruje u to 74 posto ispitanika, 10 posto misli da nije bilo utjecaja politike, a ne zna njih 16 posto.

Na samu vijest gotovo polovica građana ostala je ravnodušna, ili njih 45 posto, ogorčenih je bilo 20 posto, nezadovoljnih 13 posto, a 12 posto ispitanih bilo je zadovoljno uhićenjem, dok je 4 posto bilo oduševljeno.

Uhićenje Milana Bandića i suradnika podijelilo je Hrvatsku. Sama vijest o uhićenju zagrebačkog gradonačelnika iznenadila je 53 posto građana, a nije iznenadila njih 47 posto.

Također većina građana smatra kako se i nakon uhićenja u Zagrebu ništa neće promijeniti. Da će sve biti isto, misli njih 57 posto. Da će se stanje pogoršati, smatra 24 posto ispitanika, a da će biti bolje 9 posto. Ne zna 10 posto ispitanika.

Unatoč uhićenju, o Milanu Bandiću većina ispitanika ima pozitivno mišljenje. Pozitivan dojam o zagrebačkom gradonačelniku ima 55 posto građana, negativno mišljenje 22 posto, a 23 posto ispitanika nema nikakav stav.