KAJIN POZIVA USKOK U ISTRU

'Za Istrane je Bandić mala beba'

21.10.2014 u 16:07

Bionic
Reading

Slučaj Bandić nije politički nego kriminalistički slučaj, iako će konzekvence biti i političke. Sve što se, međutim, Bandiću stavlja na teret minorno je spram onoga što se događa u Istri, poručio je saborski zastupnik i bivši IDS-ovac Damir Kajin s današnje konferencije za novinare

Kao grijehe bivših stranačkih kolega zbog kojih bi im Uskok trebao pokucati na vrata Kajin navodi: 'manipuliranje prostornim planovima, pogodovanje, kupnju medija i angažman PR agencija te pranje novca za izbornu kampanju davno prije i u još većim razmjerima usavršio i provodio IDS u Istri'.

'U rabotama s GUP-om Bandić nije ni do koljena ekipi u Istri gdje su cijele općine privatizirane. Kad predsjednik IDS-a Boris Miletić izjavljuje da smo svi pred zakonom isti, pitam kako smo isti, kad u Istri pristup medijima nemamo svi. Pozivam Glas Istre i pulsku TV Novu da prestanu biti sluge vladajuće stranke', naglasio je Kajin.

U vezi posljednjih izjava europarlamentarca Ivana Jakovčića o tome kako mu je 'glava u Bruxellesu, a srce u Istri', Kajin ga javno pita: 'A gdje je novac?

Ljudi se, ističe on, pitaju kako je moguće da 50 članova vladajuće istarske stranke ima imovinu od po dva milijuna eura dok istovremeno podaci o gospodarstvu i zaposlenosti ukazuju na zaostajanje Istre.
Kriminal, nepotizam i medijska kontrola doveli su do toga da ulaganja nema, a pričom o autonomiji Istre izdani su Istrijani, kaže Kajin, ustvrdivši da napretka neće ni biti dok se ne riješe brojni koruptivni istarski slučajevi, od Georga Lista i Marije Kapetanke, preko Mirne i Purisa, do Karigadora i Brtonigle te slučaja Mitton i Jakovčićevih kredita.

Da zbog političkog oportunizma zatvaraju oči pred situacijom u Istri, Kajin je prozvao premijera Milanovića i predsjednika Josipovića.
'Premijer Zoran Milanović ne poznaje najbolje ni prilike u Hrvatskoj, a kamoli u Istri. Milanović hvali Istru jer mu trebaju glasovi koje kontrolira IDS, a kontrolira ih uglavnom preko zapošljavanja i pogodovanja', navodi Kajin.

Na otvoreno pismo Ivi Josipoviću u kojem se navodi IDS-ov način vladanja Istrom nije, kaže, dobio odgovor, niti ga očekuje.

'Vjerujem da bi Josipović više glasova u Istri dobio da se založi za rješavanje tih navoda o IDS-u, nego zbog podrške tog istog IDS-a ili bilo koje druge stranke', podsjeća predsjednika Republike.
No smatra da je Josipović najbolji izbor za predsjednika, jer je 'ekipa' koja ga podržava daleko vjerodostojnija od konkurentske HDZ-ove.