ZAMJENICA GRADONAČELNIKA

Švaljek: Da sam znala za Bandićeve nepravilnosti...

21.10.2014 u 15:54

Bionic
Reading

Da Grad Zagreb funkcionira bez problema i u odsutnosti gradonačelnika Milana Bandića u utorak su ponovno ustvrdile njegove zamjenice Sandra Švaljek i Vesna Kusin

Švaljek je ponovila kako Gradska uprava nije bila obaviještena o uhićenjima, ali i ustvrdila kako je na jučerašnjim sastancima na razini Gradske uprave, Holdinga i Skuštine sve dogovoreno te je uvjerena, kaže, kako neće biti problema u funkcioniranju Grada. U to je uvjerena i Vesna Kusin.

'Grad funkcionira kao što je funkcionirao i do sada. Ja mislim da vi svi imate krivu predodžbu o tome kakav je ustroj Grada i sve što sam čula do sada kako će nastati kolaps to je stvarno iz krive i neutemeljene percepcije. Grad je vrlo dobro ustrojena instucija koja normlano funkcionira kao i do sada, jer mi smo svi dobro ustrojeni i zna se gdje je glava, a gdje rep', kaže Kusin.


A na pitanje novinara jesu li bile upoznate sa sumnjivim radnjama u Gradu, Švaljek i Kusin su rekle kako o tome ništa nisu znale.

'Ja sam u mjeri u kojoj to moja pozicija dopušta bila upoznata sa funkcioniranjem Grada, također sam znala da se određeni obavijesni razgovori odvijaju, međutim nisam bila upoznata sa uhićenjima i to je jedno iznenađenje kakvo se Gradu nije smjelo priuštiti', kazala je. Na pitanje je li bila upoznata s nepravilnostima, kaže: 'Naravno da nisam, jer da jesam postupila bi kao i svaki savjestan građanin'.

'To je pitanje koje nema temelja, zato što smo mi normalno radili svoj posao. O nepravilnostima u poslovanju su mediji više govorili puno prije nego smo Sandra i ja stupile u ovu kuću i naše dužnosti, ali čini mi se da je sve ovo što se sada odvija vezano uz neka prijašnja razdoblja i takva pitanja bi trebali postaviti nekome drugom', dodala je Kusin.