BIVŠA TODORIĆEVA AGENCIJA

Unex pod istragom zbog Bandićeve kampanje

20.10.2014 u 19:16

Bionic
Reading

Kao što je tportal jučer naglasio, očito je i financiranje predsjedničke kampanje Milana Bandića 2009. predmet istrage USKOK-a

'Državne institucije kontaktirale su s nama vezano uz pitanje usluga zakupa i planiranja medija u svrhu oglašavanja predsjedničke kampanje g. Milana Bandića', potvrdila je Marina Kraljić, izvršna direktorica Unex Media d.o.o., za HRT-ovu emisiju 'Hrvatska uživo'.

U vrijeme Bandićeve predsjedničke kampanje suvlasnik agencije za zakup medija Unex bio je koncern Agrokor Ivice Todorića. Agrokor je držao 50 posto vlasništva, a drugu polovicu obitelj Šumanovac.

Prema neslužbenim informacijama, sporno je to što je Bandić primao novac od donacija i nakon što su prošli izbori, o čemu je jučer izvijestio tportal.

Podsjetimo, Bandićeva kampanje bila je jedna od najskupljih u hrvatskoj povijesti, a donatori su stizali sa svih strana. Na kraju je DIP-u prijavljeno da je Bandić u toj kampanji prikupio 8,6 milijuna, a potrošio 15,2 milijuna kuna. Vesna Majher, financijska šefica kampanje, tvrdila je da će se, ukoliko se razlika ne namakne, dignuti kredit.

Što se kasnije dogodilo i je li razlika namirena, javnosti je ostalo nepoznato. Danas se neslužbeno doznaje da je krim policija otkrila račun koji je ostao aktivan i nakon kampanje, a na koji su pristizala sredstva iz ZG Holdinga.