PRVI DAH ZIME

Stižu olujno nevrijeme, kiša i snijeg!

20.10.2014 u 10:09

Bionic
Reading

Nakon duljeg razdoblja lijepog, sunčanog i toplog vremena u Hrvatsku će s oblacima i hladnim sjevernim vjetrovima u srijedu stići jaka promjena vremena. Bit će i obilnih kiša i olujnih vjetrova, pa čak i snijega u gorju. Temperature će posvuda pasti za 10-ak stupnjeva

U utorak će posvuda biti djelomice sunčano, a u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu uz promjenjivu naoblaku mjestimice je moguća povremena kiša. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a na Jadranu će ujutro puhati slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 18 do 23, a na Jadranu od 19 do 24°C.

U srijedu tijekom noći i ranoga jutra sa sjeverozapada stiže jače pogoršanje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a mjestimice je moguće i jače nevrijeme praćeno vrlo obilnom kišom i jakim vjetrom. Pogoršanje će se brzo premještati preko cijele zemlje pa se krajem dana očekuje djelomično razvedravanje. S poremećajem sa sjevera pritjecat će hladan zrak pa će na ponekim vrhovima visokog gorja kiša prelaziti u susnježicu i snijeg. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 14 do 19°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, no moguća je i povremena kiša, osobito u Slavoniji. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, mjestimice uz promjenjivu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, sredinom dana u Slavoniji mjestimice jak sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka tramontana. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 14, a na Jadranu od 16 do 20°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano. Vjetar će oslabiti pa je u unutrašnjosti moguća mjestimična magla ili niska naoblaka. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverozapadnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 16, a na Jadranu od 17 do 21°C.

Tijekom vikenda će posvuda biti djelomice do pretežno sunčano. Nešto više oblaka očekuje se u nedjelju u zapadnoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. Jutra će biti svježa, osobito u unutrašnjosti.