'GRAD FUNKCIONIRA'

Radnici ZG Holdinga ne mogu na posao; čeka se USKOK

20.10.2014 u 08:51

Bionic
Reading

Od jutros dio radnika Zagrebačkog holdinga, smještenih na Zagrebačkom velesajmu, na može do svojih ureda. Naime uskoro će policijski USKOK krenuti u pretres Ureda za javnu nabavu koji je ondje smješten, potvrdila je glasnogovornica ZG Holdinga Senka Knežević, javlja HRT

Sandra Švaljek, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, poručila je kako je u ovom trenutku najvažnije to da Grad funkcionira. 'Holding je velik sustav, uređen i smeće će se odvoziti, a tramvaji će voziti', izjavila je sinoć. Švaljek je rekla kako nema službenih informacija o tome što je USKOK sinoć tražio u Gradskoj upravi.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić izjavio je da gradske financije funkcioniraju, funkcionirale su i funkcionirat će optimalno dok je on na njihovom čelu. Kojić novinarima nije htio komentirati uhićenje suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza. 'Ured za financije ne posluje ni s kakvim Petrom Pripuzom. Papiri i računi su čisti, za to postoje dokazi', kazao je Kojić, prenosi HRT.

Upitan vjeruje li da je gradonačelnik Milan Bandić napravio ono za što ga se tereti i zbog čega je danas uhićen, Slavko Kojić je rekao: 'Tko sam ja da vjerujem? Kako je rekao Sveti Otac? Tko sam ja?'

Kojić je rekao da je Zagreb iznad njega i Bandića pa mora funkcionirati. Najavio je da će o daljnjem funkcioniranju Grada Zagreba sutra izvijestiti priopćenjem.