PRENOĆIO U PRITVORU

Policija cijelu noć pretresala Bandićev stan, što su našli?

20.10.2014 u 07:36

  • +18

Uhićenje Milana Bandića

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook Milan Bandić

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon pretresa svog doma u Bužanovoj ulici policijskim je kombijem oko 2,40 sati, vraćen u sjedište Policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) gdje je prenoćio zajedno sa svojim suosumnjičenicma - predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem i vlasnikom CIOS-a Petrom Pripuzom

Pretres u Bandićevu domu trajao je od 19,30 sati, a istražitelji su više sati tragali za dokazima i dokumentima koji ga mogu povezati s koruptivnim nedjelima, zlouporabama položaja i ovlasti te trgovanja utjecajem za koje ga sumnjiči Uskok.

Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik potvrdio je da je pretres trajao gotovo sedam sati te da će gradonačelnik prenoćiti u policiji nakon čega slijedi nastavak procedure.

Istovremeno, pretraživane su i kuće Pripuza i Ljubičića na Pantovčaku, a jutarnjim satima očekuju se pretresi njihovih ureda. U Gradsko poglavarstvo istražitelji navodno već mjesecima dolaze po raznu dokumentaciju.

Ljubičićev odvjetnik Veljko Miljević ranije je potvrdio da njegova branjenika terete za kršenje propisa u javnoj nabavi i nezakonito zapošljavanje u Holdingu. No, Miljević nije želio komentirati nagađanja da je uhićen na graničnom prijelazu sa Slovenijom dok je pokušavao izaći iz Hrvatske.


Pripuzov odvjetnik Mate Matić kazao je Hini da je pretraga Pripuzova doma završila nešto iza 23 sata, nakon čega je vraćen u PNUSKOK na Oranice. Tijekom jutra trebale bi se nastaviti pretrage, nakon čega će osumnjičeni biti odvedeni na ispitivanje u Uskok i dovedeni pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

'Znamo svoja prava i koristit ćemo ih u svakoj prilici', kazao je Matić, najavljujući žestoku pravnu bitku.