STANIĆ U NEDJELJOM U 2

'Premijer prodaje autoceste kao što Dudek prodaje kravu'

19.10.2014 u 14:59

Bionic
Reading

'Potrošili smo negdje oko 500.000 tisuća kuna do sada, vjerujem da do kraja prikupljanja potpisa novac koji ćemo potrošiti neće premašiti milijun kuna', kazao je Mijat Stanić, šef Nezavisnog sindikata cestara, gostujući u emisiji 'Nedjeljom u 2' na HTV-u

Dodao je da čitavu akciju svojim novcem financiraju Udruge civilnog društva i sindikati te da će sve javnosti biti prezentirano kada se akcija prikupljanja potpisa završi.

'Od svih lokalnih zajednica, gdje prikupljamo potpise, tražili smo da nam daju popuste za štandove i plakate kakvi su uobičajeni u takvim prigodama, pa će i to biti prezentirano javnosti. Znat će se koliko smo potrošili u lipu kada objavimo financijsko izvješće', kazao je Stanić, dodavši da tako žele postaviti novi standard za sve buduće referendume.

Upitan koliko potpisa su do sada skupili, kazao je da egzaktnih podataka nema, ali da može reći da je, primjerice, u Slavonskom Brodu i Splitu potpis dalo 20 posto od tamo upisanog broja birača.

Žestoka rasprava razvila se između urednika i voditelja emisije Aleksandra Stankovića i gosta Stanića pred pločom na kojoj su pokušali doći do 'konkretnih' izračuna oko (ne) davanja autocesta u koncesiju. Stanković je Staniću servirao kako inicijativa "Ne damo naše autoceste" manipulira brojkama tvrdeći 80 milijardi kuna za koje navode da će koncesionar zaraditi u 40 godina nikako ne odgovara istini. Na prozivke Stanić je odgovorio kako je to neistinito i da svaka brojka podliježe izračunu.

Ustvrdio je da Vlada radi ono što se radilo 90-ih godina kad se svaku tvrtku željelo svesti na najmanju vrijednost.

'Premijer prodaje autoceste kao što Dudek prodaje kravu', zaključio je Stanić.