HSP DR. ANTE STARČEVIĆ

Ruža Tomašić prikuplja članove širom Hrvatske

14.09.2009 u 09:02

Bionic
Reading

Samo dan nakon što je postala predsjednica još jedne pravaške stranke, HSP-a dr. Ante Starčević, Ruža Tomašić počela je s obilaskom terena i osnivanjem podružnica

ZAGREB - Još u nedjelju bila je u Vinkovcima i Velikoj Kopanici, danas dolazi u Zagreb, a nakon kraćeg odmora na Korčuli obići će i ostale dijelove Hrvatske, piše Jutarnji list.

HSP dr. Ante Starčević za sada ima oko 300 članova i uglavnom je riječ o bivšim HSP-ovcima koji su okrenuli leđa Anti Đapiću, nezadovoljni njegovom politikom, ili su isključeni, odnosno suspendirani iz stranke.

'U svakoj podružnici imamo najmanje jednog čovjeka, a u nekim mjestima i cijele podružnice jer su nam prešli svi članovi iz HSP-a. Od jučer nam se javljaju mnogi ljudi koji žele postati naši članovi. Najviše ih je iz Hrvatskog pravaškog pokreta, zatim iz Hrvatske čiste stranke prava, ima ih i iz HDZ-a', kaže nekadašnja Đapićeva bliska suradnica i tvrdi da im nije cilj masovno članstvo, nego okupljanje poštenih pravaša u jednu stranku.

'Radije ću imati 5000 članova, ali poštenih i pravih. Ne želim stranku poput Đapićeva HSP-a koji je bio reciklaža isluženih političara iz drugih stranaka. Naša stranka će uvažavati svakog svog člana', poručuje Tomašić.

Podsjeća da je u njihove redove prešao dogradonačelnik Vinkovaca Tomislav Šarić, kao i vijećnici Đapićeva HSP-a u vukovarsko-srijemskoj Županijskoj skupštini. Zbog toga ih je, tvrdi, Đapić već pokušao bojkotirati.

'Njegov čovjek Danijel Srb tražio je od HDZ-a u Županijskoj skupštini da raskine koaliciju s HSP-om, nakon što su svi vijećnici prešli na našu stranu', otkriva Tomašić.

Već za desetak dana HSP dr. Ante Starčević održat će sjednicu Predsjedništva na kojoj će odlučiti hoće li imati svog kandidata na izborima za predsjednika države.

'Na parlamentarne izlazimo sigurno, čak i ako budu već iduće godine', najavljuje Tomašić.