VOLONTERSKI RAD

Čovjek koji poziva Mamića na predavanje kadrovira ORaH-ovce

15.10.2014 u 07:16

Bionic
Reading

ORaH Mirele Holy u nedjelju, 26. listopada čekaju prvi unutarstranački izbori. Svi koji će se kandidirati prvo su morali proći psihološko testiranje koje provodi Kadrovska komisija na čelu sa 34-godišnjim Acom Momčilovićem

Psiholog po struci, Momčilović je i predsjednik Udruge MBA Croatia koja se ovih dana našla u središtu medijske pažnje jer je pozvala Zdravka Mamića da održi predavanje studentima ekonomije i poslovnim ljudima o tajnama poslovanja Dinama.

O svom angažmanu u ORaH-u Momčilović zasad nije spreman govoriti.


U stranci su nam objasnili kako su članove Komisije birali prema njihovoj stručnosti i da svi, čak i oni koji nisu članovi stranke, rade volonterski.

Komisija broji sedam članova, od čega je pet psihologa te po jedan sociolog i socijalni radnik.

Momčilović nije član stranke. U svojoj dosadašnjoj karijeri specijalizirao se za ljudske resurse te je radio sve do početka prošle godine u Billi, a prije toga je bio zaposlenik L’Oreal Adrije te Leda. Gostujući je predavač na više poslovnih škola.

Mladi sociolog Marin Spetič iz Splita, inače aktivni član splitske udruge LGBT zajednice – Rišpet, član je ORaH-a.

Stranački su ljudi i psihologinja Maja Boban, socijalna radnica Maja Ferenčina i psiholog Ivan Čičak

U Komisiji su još i dvije nestranačke stručnjakinje, psihologinje Darija Jakovljević i Ana Dasović

Svi ORaH-ovci koji se žele kandidirati za unutarstranačke fotelje ili izborne kandidacijske liste moraju prvo proći testiranje. Prema stranačkom pravilniku, Komisija procjenu donosi na temelju dnevnika rada, psihološkog testiranja te intervjua, testova znanja i selekcijskih testova.

Najstroži su zahtjevi za najviše funkcije, a za pozicije na općinskoj i gradskoj razini Komisija može davati mišljenje na osnovi online testova.

Oni kandidati koji ne prođu psihološki test moraju sakupljati potpise ako se žele i dalje boriti za neku funkciju. Tako za predsjednika Glavnog i Nadzornog foruma treba prikupiti potpise 25 posto članstva, a za članove tog tijela treba prikupiti potpise 20 posto članova stranke s pravom glasa.

ORaH trenutačno broji između 2.000 i 2.500 članova.