BIJELA ZIMA U SPLITU 2012.

Odštete za polomljene kosti na snijegu kojeg Kerum nije čistio

13.10.2014 u 15:14

  • +23

Snijeg u Splitu

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Županijski sud u Splitu donio je prve dvije pravomoćne odluke u korist dvoje građana koji su slomili palčane kosti na zaleđenim ulicama u mandatu gradonačelnika Željka Keruma. Grad će to koštati blizu 50.000 kuna, od čega se 20.000 odnosi na sudske troškove

Sadašnji gradonačelnik Splita Ivo Baldasar priznaje da će ove naplate donijeti probleme za gradsku blagajnu. 'Grad će vjerojatno imati problema. Svjesni smo bili toga da ćemo morati platiti. Koliki točan iznos, vidjet ćemo kad sve parnice završe. Platili smo i do sada cijeli niz zaostataka i dugovanja, pa ćemo i to platiti.'

A sud je zaključio kako je dužnost Grada bila očistiti ulice od snijega i leda, održavati ih čistima te kontrolirati stanje na njima. Prema podacima iz splitskog KBC-a, tijekom nekoliko dana nakon što je pao snijeg u Splitu, pomoć je zbog ozljeda zatražilo najmanje 550 osoba.


Kad bi svi oni pokrenuli postupke i dobili prosječni iznos od oko 25.000 kuna, to bi značilo gotovo 14 milijuna kuna troška za gradski proračun. 'Nećemo praviti nikakav problem oko toga, niti mi to pada na pamet s obzirom da se radi o pravomoćnim presudama. Kako budu dolazile, tako ćemo se dogovarati s ljudima i plaćati', rekao je gradonačelnik.

Nevenka Bečić, bivša dogradonačelnica koja se u to vrijeme 'proslavila' izjavama o tome kako su Splićani trebali njegovati međususjedske odnose, pa se ne bi ozlijedili, nije željela nakon presude ništa komentirati.