ZBOG CURENJA INFORMACIJA

Varga u HZZO-u plaćao čak i privatne detektive

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Siniša Varga prošle je godine, dok je bio na čelu HZZO-a, angažirao privatne detektive da provjere kako informacije sa sastanaka u HZZO-u dolaze do osoba koje nisu bile na njima. Neobično je da je Varga plaćao privatne detektivske usluge za sprečavanje 'curenja' informacija koje bi morale biti javno dostupne svim građanima

Siniša Varga je prošle godine angažirao privatne detektive Privatne izvještajne agencije (PIA) da provjere kako informacije sa sastanaka u HZZO-u dolaze do osoba koje nisu bile na njima.

Slobodna Dalmacija piše da je neshvatljivo kako su detektivi provjeravali curenje informacija ako nisu pratili kretanje ili korespondenciju zaposlenika HZZO-a.

No sudeći prema odgovorima HZZO-a, mjere nadzora su bile još strože. Slobodna Dalmacija Vargu uspoređuje sa šefom Pentagona ili masonske lože, a ne ustanove javnog zdravstva. Detektivi su, između ostalog, posebno češljali sve prostorije HZZO-a ne bi li pronašli prislušne uređaje.

Nenad Korkut iz PR službe za Slobodnu Dalmaciju pojašnjava da se sumnjalo u neovlašteno distribuiranje informacija o natječajnoj dokumentaciji za javnu nabavu, neovlašteno distribuiranje podataka koji se tiču pregovora s nositeljima odobrenja za stavljanje lijekova i slično... Zato je PIA, kaže Korkut, 'izvršila provjeru sigurnosti komuniciranja, tj. specijalističku pretragu prostora s ciljem pronalaska prislušnih uređaja'.  Više pročitajte OVDJE.