Hrvatska NA POMOLU AFERA U PODRAVKI

Marinac na svoju ruku posudio 65 milijuna kuna

Podugačkom popisu hrvatskih tvrtki uz koje su vezane razne afere mogla bi se pridružiti i Podravka. Darko Marinac, nekadašnji predsjednik uprave na svoju je ruku odobrio pozajmicu od 65 milijuna kuna splitskom poduzetnik Srđanu Mladiniću, odnosno njegovoj tvrtki SMS

Prema neslužbenim informacijama iz Podravke, na sjednici Nadzornog odbora prije tri dana došlo je do velikog raskola i svađe među članovim zbog te pozajmice.

Sanaderov prijatelj

Koprivnički izvori tvrde da je pozajmicu Marinac odobrio na zahtjev potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, od kojeg je navodno to opet tražio sam tadašnji premijer Ivo Sanader koji je u prijateljskim odnosima sa splitskim poduzetnikom Mladinićem.


Na posljednjoj sjednici NO-a Podravke raspravljalo se o kreditima koje je 2007. tadašnji predsjednik uprave Podravke Darko Marinac odobrio splitskoj tvrtki SMS. Odlukom Darka Marinca SMS dobio dva kredita vrijedna 65 milijuna kuna. Tadašnja uprava, kao i nadzorni odbor, nisu bili upoznati s tim, potvrdili su nam danas u upravi tvrtke, piše Jutarnji.hr.

'Podravka traži načine kako zaštititi svoje interese te se naplatiti od SMS-a. Poduzet ćemo sve radnje da bi šteta za Podravku bila što manja', izjavila je danas Dijana Jendrašinkin, direktorica Korporativnih komunikacija Podravke.

Iz SMS-a su potvrdili da imaju kreditni aranžman s Podravkom u iznosu od 65 milijuna kuna koji je u posljednje vrijeme zastao s isplatama. 'Nažalost, u posljednje vrijeme zbog krize i financijskih teškoća SMS-a morali smo zastati s isplatama dogovorenih rata, no one će se nastaviti čim se situacija stabilizira.'

   • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još