PREDSJEDNICA RUŽA TOMAŠIĆ

Nezadovoljni HSP-ovci osnivaju novu stranku

11.09.2009 u 18:27

Bionic
Reading

Nakon što je Anto Đapić godinama u HSP-u njegovao jednoumlje vodeći se principom ili po mome ili nikako, ta je stranka ostala bez većine svojih uglednih članova. Upravo će oni prdvođeni Ružom Tomašić u subotu osnovati novu stranku

Sutra će u Iloku biti osnovana nova pravaška stranka pod imenom dr. Ante Starčevića. Očekuje se da će 400 izaslanika, mahom bivših članova HSP-a, dijelom i oni koje je Časni sud stranke izbacio ili suspendirao te oni koji su sami napustili HSP, izabrati novo vodstvo.

Navodno će za predsjednicu stranke biti izabrana Ruža Tomašić, bivša potpredsjednica HSP-a i saborska zastupnica protiv koje je u tijeku stegovni postupak u HSP-u. Kako ističe Tomašić, na ovaj su se korak odlučili jer Anto Đapić ne želi dobro HSP-u i već mjesecima odbija odstupiti s čela stranke. Ne vjeruju da će se u studenom dogoditi znatnije promjene, pa i kad se Đapić više ne bude kandidirao.

Tvrdi da će nakon njega na čelo HSP-a zasjesti oktroirano vodstvo – njegov miljenik Danijel Srb kao predsjednik i Vlado Jukić i dalje kao glavni tajnik stranke. I dok bivši HSP-ov zastupnik Pero Kovačević podupire osnivanje nove stranke i sudjelovat će na skupu u Iloku, bivši haespeovac koji je napustio stranku uoči prošlih parlamentarnih izbora Tonči Tadić odlučno tvrdi da ga ne zanima ni HSP niti nova stranka, piše Večernji.hr.