MATIĆ ČUVA SVOG POMOĆNIKA

'Neću smijeniti Bojana Glavaševića'

07.10.2014 u 09:53

Bionic
Reading

Svojom izjavom na okruglom stolu Europskog doma Vukovar i Documente pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević izazvao je pravu buru među braniteljima, a ona se danima ne stišava. Neki od branitelja zatražili su i njegovu smjenu, no njegov nadređeni, ministar branitelja Predrag Matić, ne namjerava to napraviti

Ministar branitelja Predrag Matić stao je iza svog pomoćnika, odbacio sve kritike i poručio da ga ne namjerava smijeniti.

'Zbog predizborne kampanje braniteljima manipuliraju oni koji trenutačno nisu na vlasti. Glavašević nije govorio o agresorskoj vojsci, već o civilnim žrtvama rata koje ne poznaju nacionalnost', kazao je Matić, a pojedini branitelji ovih dana najavljuju i prosvjed ispred Ministarstva, prenosi Večernji list.

Podsjetimo, Glavaševićevu smjenu zatražila je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata okupljenih oko Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Smatraju kako je Glavašević svojom izjavom iznio niz nepotvrđenih teza kojima je uvrijedio hrvatske branitelje i ratne stradalnike, izjednačivši žrtvu i agresora.

Sudjelujući prošlog vikenda u radu okruglog stola Europskog doma Vukovar i Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, na kojem su predstavljeni rezultati istraživanja potreba civilnih žrtava rata za 2013, pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević je kazao kako bi trebalo istražiti zašto većina hrvatskih branitelja i civila koji su prošli Domovinski rat boluje od niza malignih oboljenja i PTSP-a. A riječ je, kako je rekao, o populaciji koja je pobijedila u ratu i ostvarila brojna zakonska prava dok se, kazao je, s druge strane nalazi populacija koja je bila na strani tzv. Krajine, izgubila je rat, nema prava, ali ni PTSP.