NOVA GLASNOGOVORNICA

Ovako je Mladenka Šarić pisala nedavno o Josipoviću

04.10.2014 u 09:38

Bionic
Reading

Iako je postala glasnogovornicom predsjedničke kampanje Ive Josipovića, novinarka i poduzetnica Mladenka Šarić nije bila toliko blagonaklona prema njemu prije tek koji mjesec

U svojoj je kolumni na portalu dalje.com u srpnju o Josipoviću napisala: 'Da je Josipović uvjeren da je njegov mandat bio dobar, da je bio kvalitetan predsjednik i da njegov program nove pravednosti nije ostao samo isprazna floskula, ne bi se toliko bojao vlastite riječi i ne bi zauzdao jezik. Predsjednik države trebao bi voditi računa o biračima, o građanima, a ne o strankama i njihovoj taštini. Kao zagovornik nove pravednosti trebao je stalno biti prvi na barikadi na kojoj se ta pravednost brani. No Josipović zna da je to bila fraza i da iza marketinški osmišljene kovanice, kojom je osvojio prvi mandat, nema ničega. Prazna misao. I sad, kad se sve to pogleda, postavlja se pitanje čemu uopće Ustavom prisiljavati predsjednike da napuštaju stranke u kojima su bili', napisala je Šarić u kolumni naslovljenoj 'Josipovićev strah'.

Uvjerena je kako je aktualnog predsjednika strah njegove protukandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović . 'Svaka riječ koju Ivo Josipović izgovori o predsjedničkoj kandidaturi Kolinde Grabar Kitarović otkriva da u njemu buja strah. Još do prije kojeg tjedna, samouvjereno je zauzimao vrh ljestvice političke popularnosti, da bi mu od dana kad je HDZ objavio kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović popularnost počela kopniti kao snijeg u ožujku, kad se pomoli prvo sunce, još nedovoljno jako da ga otopi, ali svakog dana sve jače i jače.'

Što je nova Josipovićeva glasnogovornica još napisala, možete pročitati ovdje

Izborni stožer priprema se za izbore, a Mladenka Šarić bit će, kako sama kaže, zadužena za što bolju prezentaciju programa koji će predsjednik ponuditi građanima. 'Poznajem predsjednika više od 20 godina, i prije nego što se počeo baviti politikom, a kada je postao saborski zastupnik SDP-a, onda sam, radeći novinarski posao, svakodnevno surađivala s njim', kazala je Šarić danas za tportal.

U svojoj novinarskoj karijeri dvadeset godina radila je u Večernjem listu u kojem je dugo vremena bila 'prvo pero', a bila je percipirana kao glas desno orijentirane javnosti. Nakon odlaska iz Večernjaka prije par godina, pokrenula je slastičarski obrt posvetivši se proizvodnji tradicionalnih dalmatinskih kolača i torti. Međutim nije zanemarila ni novinarstvo pa piše kolumne na portalu Dalje.com te u još nekim manjim medijima, a vodila je i politički talk show na Z1 televiziji.