SUKOB U SABORU

Vukšić razbjesnio Cvitana i optužio ga za prijetnje

01.10.2014 u 19:28

Bionic
Reading

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan danas se u Hrvatskom saboru žestoko obrušio na izlaganje nezavisnog Branka Vukšića prozvavši ga zbog 'blaćenja obraza' te je zatražio da mu se Vukšić ispriča, na što je Vukšić uzvratio kako mu to ne pada na pamet i poručio da 'prijeti saborskom zastupniku'

'Nije me majka rodila kao glavnog državnog odvjetnika; glavni državni odvjetnik mogu biti još jednu minutu, vrlo važno - imam svoje zanimanje. Kazali ste da ne znate kako se radi ovaj posao jer ga niste radili. Niti ga ne možete raditi jer niste kvalificirani za to, ali da ćete meni blatiti obraz, da ćete blatiti obraz mojih kolega - to neći dopustiti', rekao je Cvitan u svojoj završnoj riječi o radu državnih odvjetništava, zamjerivši Vukšiću zbog njegovih tvrdnji u jutrošnjem izlaganju.

'Vi ste pitali da li nešto krijemo, a ja vam kažem da se ništa ne krije. Govorili ste kako je državno odvjetništvo 'politički organ' i tvrdim Vam da nije, a govorili ste i o 'bacanju prašine u oči' te iznijeli paušalne ocjene kako netko nekoga štiti', vidno rasrđen nastavio je glavni državni odvjetnik Cvitan zatraživši da se Vukšić ispriča i njemu i njegovim kolegama u državnim odvjetništvima.

Na to je reagirao i predsjedavajući Hrvatskog sabora Milorad Batinić upozorivši Cvitana kako se nalazi u sabornici te da, prema Poslovniku, saborski zastupnik može govoriti i iznijeti mišljenje.

'To je bilo mišljenje u raspravi. Ne radi se o osobnoj kvalifikaciji već o mišljenju o radu državnog odvjetništa i tako sam ja to doživio', ustvrdio je Batinić.

'Ne pada mi na pamet ispričati Vam se jer ja sam govorio o tome da u državnom odvjetništvu radi puno časnih ljudi, a vi, da niste toliko tipkali i pisali nešto, onda bi čuli moj govor', uzvratio mu je Vukšić.

U svom sam izlaganju, dodao je, izrazio nadu da 'nećete biti uvučeni jer neki jesu uvučeni' i nisam govorio da ste kalkulant.

'Kalkulant ste sada kada ste iskalkulirali kako ćete mene napasti i tražiti ispriku, a nastup koji ste sada izveli je prijetnja saborskom zastupniku i sad imam još manje povjerenja u Vas', uzvratio je zastupnik Vukšić glavnom državnom odvjetniku Cvitanu.