GOSTUJE NA SVE STRANE

Što to Kujundžić čeka? Je li kandidat ili nije?

01.10.2014 u 16:17

Bionic
Reading

Iako ga mnogi tituliraju kao predsjedničkog kandidata Saveza za Hrvatsku, Milan Kujundžić de facto to nije. Službenu kandidaturu još nije objavio iako to najavljuje jako dugo

Milan Kujundžić na istraživanjima javnog mišljenja trećerangirani je kandidat, iako se još nije jasno odredio ulazi li u kampanju ili ne. Zahvaljujući tome, gostuje u Nedjeljom u 2, dva dana kasnije u Piramidi gdje dobiva i najviše glasova gledatelja. Javna televizija pridaje mu medijski prostor kao da je kandidaturu i službeno istaknuo. No nije. Ne još, kako kaže.

Kujundžić, kako nam objašnjava, čeka službeni početak kampanje, a njega označava raspisivanje izbora. Dakle, čeka Vladu koja mora službeno raspisati izbore. Spekulira se kako je najizgledniji datum 21. prosinca. Dakle, za kampanju mora ostati minimalno mjeseca dana.


'Predsjednik se drži tajnovito, ali i Vlada. Ja vjerujem da će raspisati izbore tijekom narednih 15-20 dana', kaže Kujundžić za tportal.

A ništa manje tajnovit nije ni on sam. Za sada su službeni kandidati jedino aktualni predsjednik Ivo Josipović, kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović te bivši HSP-ovac Anto Đapić. Kujundžića se pak percipira kao najveću prijetnju HDZ-ove kandidatkinje kojoj bi mogao oteti nekoliko postotaka glasova, možda presudnih za pobjedu.