RADNO JUTRO ZASTUPNIKA

Merzel u Saboru popila kavu s kumom Linićem

01.10.2014 u 10:19

  • +3

Marina Lovrić Merzel s Linićem u Saboru

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Marina Lovrić Merzel, kojoj je Sabor u petak i formalno aktivirao mandat, pojavila se jutros u Hrvatskom saboru

Bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica u saborskom je kafiću prije plenarne sjednice popila kavu sa Slavkom Linićem, bivšim SDP-ovim ministrom financija. S njime je jutros i došla u Sabor.

Novinarima je najavila da će posao saborske zastupnice obnašati 'onako kako se to od nje očekuje'.

Dugo sam u politici i ništa mi nije novo, iako mi je okruženje novo, izjavila je Lovrić Merzel.

Merzel, kojoj je mandat formalno aktiviran u petak, mogla bi bez njega ostati do konca tjedna. Naime, Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas odlučuje o skidanju njenog zastupničkog imuniteta, a za očekivati je da će Sabor o stavu Povjerenstva glasovati do konca tjedna.

Lovrić Merzel, koja je pet mjeseci provela u remetinačkom pritvoru zbog optužbi za milijunske malverzacije, u saborske je klupe 'ušla' nakon ostavke na mjesto sisačko-moslavačke županice. Sabor joj je u petak i formalno aktivirao mandat, s tim da još nije dala zastupničku prisegu.

Istraga protiv Lovrić Merzel otvorena je zbog sumnje da je svoju županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna, a u međuvremenu je nekoliko puta proširivana. Ona odbacuje sve optužbe.