JOŠ NIJE NI PRISEGNULA

Marini Lovrić Merzel danas će biti skinut imunitet?

01.10.2014 u 07:46

Bionic
Reading

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas će raspravljati o skidanju zastupničkog imuniteta bivše sisačko-moslavačke županice i nezavisne saborske zastupnice Marine Lovrić Merzel, nakon što je DORH protiv nje najavio nastavak vođenja kaznenog postupka

Još nije ni prisegnula, a već je DORH zatražio skidanje zastupničkog imuniteta za Marinu Lovrić Merzel. Mandatno-imunitetno povjerenstvo odluku bi moglo donijeti već danas, rekla je Media servisu predsjednica MIP-a Gordana Sobol.

"Sabor je nju potvrdio kao saborsku zastupnicu, no ona se nije pojavila u Saboru da formalno da prisegu, ali to nema nikakve veze. Mi smo dobili zahtjev od DORH-a, u roku tri dana sam sazvala sjednicu i vjerujem da tu neće biti nikakvih problema i da ćemo imunitet skinuti definitivno", rekla je Sobol.

DORH je, naime, uputio zahtjev kako bi protiv nje mogao nastaviti vođenje kaznenog postupka. Istraga protiv Lovrić Merzel, podsjetimo, otvorena je zbog sumnje da je Sisačko-moslavačku županiju, dok ju je vodila, oštetila za više od 10,5 milijuna kuna, a u međuvremenu je istraga nekoliko puta proširivana. Ona je optužbe odbacila i rekla da će svoju nevinost dokazati na sudu.